TIKLAYAZ.com Tüketici Ürün Yorum ve Karşılaştırma Sitesi

Just another WordPress.com weblog

5 bin YTL’lik Tata Nano

leave a comment »

İşte 5 bin YTL’lik otomobil

Otomotiv devi Tata, ‘dünyanın en ucuz otomobili‘ olarak tanıtılan Tata Nano’nun da etkisiyle hızlı büyüdü. Araç sonbaharda Türkiye’ye gelecek.

Hintli Tata tarafından ‘Dünyanın en ucuz otomobili’ olarak tanıtılan Tata Nano henüz Türkiye’ye gelmedi, ancak oluşturduğu olumlu imajın da etkisiyse Tata Türkiye’de sektörden daha hızlı büyüme kaydetti. Tata’nın Türkiye Distribütörü İsotlar Grup’un Pazarlama Müdürü Banu Eresen, “Yılın ilk 6 ayında binek otoda sektör yüzde 18,2 büyürken Tata yüzde 51,2 oranında büyüdü. Ticaride ise sektörün büyümesi yüzde 4,9 iken Tata yüzde 21,4’lük büyüme gerçekleştirdi” dedi.

2.500 $’lık araç ekimde Türkiye’de

2 bin 500 dolarlık Tata Nano, Hindistan dışında ilk defa 9-19 Ekim tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleştirilecek olan Auto Show 2008‘de sergilenecek. İthalat bedeli ve vergilendirmelerden dolayı Türkiye’deki fiyatı artabilecek araç 33 beygir gücünde ve saatte en fazla 70 km hız yapabiliyor. Şanzıman sistemi ve bagajı bulunmayan 4 kişi kapasiteli Tata Nano’nun kısa mesafelerde pratik bir ulaşım aracı olacağı belirtiliyor.

Banu Eresen, sektörden daha hızlı büyümelerinde doğru pazarlama stratejileri uygulamanın yanında etkili olan faktörler hakkında şöyle devam etti: “Tato Nano dünya basınında lanse edildiğinde telefonlarımız kilitlendi. Kadronun yarısı, sıraya girmek, kaparo vermek ve filo almak isteyenlere ürünle ilgili bilgiler verdi. Jaguar ve L.Rover satın alması ve Tata Nano üretimi sayesinde basında olumlu olarak çok yer aldık.”

J9 PREMİER’DE LİDERLİĞİN SIRRI

Ticari araçta Hyundai Truck yanında Karsan tarafından üretilen ve özellikle okul taşımacılığında tercih edilen J9 Premier’in de distribütörlüğünü yürüttükleri bilgisini veren Banu Eresen, J9’u yüzde 30 Pazar payıyla kendi segmentinde lider yaptıklarını söyledi. Yılda 4 bin 500 adet J9 satış adedine ulaştıklarını anlatan Eresen, bunun sırrını şöyle açıkladı: “J9’un distribütörlüğünü 2006 nisanında aldık. Araçta görülmek istenen değişiklikleri belirleyip Karsan’a bildirdik. Yenilenmiş olarak 2007 ağustosta piyasaya sunulduğunda ilk ayı ve yılı satış birincisi olarak kapattı.”

Kaynak: Samanyolu TV 01/08/2008

Written by tiklayaz

Ağustos 20, 2008 3:36 pm

Yorum bırakın